Skoro przejechala 73.000km w 6 lat (zakladajac, ze jest to prawdziwy przebieg), to zrobila to zapewe w miescie. W zwiazku z tym poziom "wyslizgania" moze byc znacznie wiekszy niz w aucie, ktore zrobiloby nawet kilaset tysiecy w trasach. Proste nie?
właśnie mi to z ust wyjołeś .
Sigma_74, co racja to racja.
A średno 20 - 25 tysi na rok trzeba liczyć. Ale zdażają się wyjątki w komisach :P
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Sigma_74, Spoko, nie bulwersuj się. Ja po prostu od kiedy kupiłem Octę ze słusznie przekręconą budą, za bardzo już nie wierzę w takie przebiegi. Srednie 12kkm na rok w TDI jest dla mnie po prostu podejrzane.
Ale możliwe. Spytajcie Nastara jaki ma przebieg na chyba już 2 letnim aucie - kupował nowe.
Ja (w benzynie co prawda) mam po roku 13.200 km ;-)... jakbym odjął służbowe przeloty to pewo bym 10 nawet nie zrobił :lol:
Ma zalozone dunlopy (ok. 30% zuzycia).... brak ksiazki serwisowej... obecnie posiada II wlasciciela (wymieniony rozrzad, tarcze i kolcki - faktur brak)... no i TDI (bez czerwonego I).
Facet przy sprzedazy wystavia fakture, a wykonywal naprawy i faktur nie bral - dziwne :?
Za duzo niewiadomych... odpuszczam to auto.
Szukam dalej
Była Octavia I FL 1.9 TDI ASV Elegance
Jest Octavia II FL Kombi 1.9 TDI BXE Elegance138 KM & 332 NM by TUNE-UP
patrzac na galke ops: zmiany biegow , pedał ops: sprzegła , kierownice nie wydaje sie aby ten przebieg byl realny - no chyba ze tak lubi glaskac .
Skoro przejechala 73.000km w 6 lat (zakladajac, ze jest to prawdziwy przebieg), to zrobila to zapewe w miescie. W zwiazku z tym poziom "wyslizgania" moze byc znacznie wiekszy niz w aucie, ktore zrobiloby nawet kilaset tysiecy w trasach. Proste nie?
Michał, Sigma... mój kumpel próbuje kupic auto od grudnia i zrobiłem się wyczulony na drobiazgi.
Jeździłem przez dwa dni Octavią zastępczą z ASO czyli absolutnie najgorszym gatunkiem samochodu jaki można sobie wyobrazić, nawet gorszym od służbówek, jeżdżonym w mieście i w tym samochodzie po przebiegu 107kkm ani pedały (widziałem w necie ogłoszenie z TDI, która miała ponoc 50kkm i prawie zupełnie wyślizgane pedały) ani kierownica ani gałka zmiany biegów nie były jakoś specjalnie zniszczone / wyślizgane :idea:
marekzu, niekoniecznie kiera wygląda nieźle po 100tys zazwyczj jest całkowicie gładka jak nie jest zabezpieczona natomiast pedały ? to tak na 140tys wyglądają Dzira w kierze czyli paloone było w budzie znaczek faktycznie bez czerwonego I na końcu ale większość z nas ma podrasowane auta . Przebieg można sprawdzić bezproblemowo . Książka serisowa powinna mieć wpisy i odnotowane przeglądy winny być na komputerze gzie była serwisowana.
Jeśli książka zgodna z przebiegiem faktycznym brać nawet jeśli to chipowany AGR
marekzu, niekoniecznie kiera wygląda nieźle po 100tys zazwyczj jest całkowicie gładka jak nie jest zabezpieczona natomiast pedały ? to tak na 140tys wyglądają Dzira w kierze czyli paloone było w budzie znaczek faktycznie bez czerwonego I na końcu ale większość z nas ma podrasowane auta . Przebieg można sprawdzić bezproblemowo . Książka serisowa powinna mieć wpisy i odnotowane przeglądy winny być na komputerze gzie była serwisowana.
Jeśli książka zgodna z przebiegiem faktycznym brać nawet jeśli to chipowany AGR
Kolega chyba czyta bardzo po łebkach bo wyraźnie Radis napisał że książki serwisowej brak
Jeśli dobrze doczytałem to ta czeszka ma m.in. wymieniony rozrząd, a ma podobno przebieg 73 kkm!!! ;o) Generalnie wymieniają wszyscy rozrząd koło 90 kkm i powiedzmy, że wymiana wcześniej nie byłaby czymś dziwnym, gdyby miał zamiar jeżdzić dalej tym autem. Ale wymiana rozrządu (nietania), a następnie sprzedaż samochodu wydaje mi się bardzo , ale to bardzo DZIWNE szczególnie, że jest ona w komisie!!!! Jakoś nie wierzę w super okazje tj. czeszka z 2001 r. z tak małym przebiegiem choć nie twierdzę, że takich nie ma!!! pozdrawiam
Komentarz