Co myślicie o tej Czeszce?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daneczek76
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3642
    • Toyota

Zamieszczone przez MiKruS
    Skoro przejechala 73.000km w 6 lat (zakladajac, ze jest to prawdziwy przebieg), to zrobila to zapewe w miescie. W zwiazku z tym poziom "wyslizgania" moze byc znacznie wiekszy niz w aucie, ktore zrobiloby nawet kilaset tysiecy w trasach. Proste nie?
    właśnie mi to z ust wyjołeś .

Sigma_74, co racja to racja.

A średno 20 - 25 tysi na rok trzeba liczyć. Ale zdażają się wyjątki w komisach :P
    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Highspeed
      Rider
      • 2006
      • 298

Zamieszczone przez Spory
      Sigma_74, Spoko, nie bulwersuj się. Ja po prostu od kiedy kupiłem Octę ze słusznie przekręconą budą, za bardzo już nie wierzę w takie przebiegi. Srednie 12kkm na rok w TDI jest dla mnie po prostu podejrzane.
      Ale możliwe. Spytajcie Nastara jaki ma przebieg na chyba już 2 letnim aucie - kupował nowe.
      Ja (w benzynie co prawda) mam po roku 13.200 km ;-)... jakbym odjął służbowe przeloty to pewo bym 10 nawet nie zrobił :lol:
      nawigację mam - ram pa pa pa pam

Komentarz

• mar33
        Classic
        • 2007
        • 28

Radis zobacz jakie ma opony, przy tym przebiegu według mnie powinien
        mieć jeszcze orginalny kpl ,a min 2 .
        mar33

Komentarz

• Radis
          Drive
          • 2007
          • 51

Ma zalozone dunlopy (ok. 30% zuzycia).... brak ksiazki serwisowej... obecnie posiada II wlasciciela (wymieniony rozrzad, tarcze i kolcki - faktur brak)... no i TDI (bez czerwonego I).

Facet przy sprzedazy wystavia fakture, a wykonywal naprawy i faktur nie bral - dziwne :?

Za duzo niewiadomych... odpuszczam to auto.

Szukam dalej
          Była Octavia I FL 1.9 TDI ASV Elegance
          Jest Octavia II FL Kombi 1.9 TDI BXE Elegance 138 KM & 332 NM by TUNE-UP

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez MiKruS
            Zamieszczone przez marekzu
            patrzac na galke ops: zmiany biegow , pedał ops: sprzegła , kierownice nie wydaje sie aby ten przebieg byl realny - no chyba ze tak lubi glaskac .
            Skoro przejechala 73.000km w 6 lat (zakladajac, ze jest to prawdziwy przebieg), to zrobila to zapewe w miescie. W zwiazku z tym poziom "wyslizgania" moze byc znacznie wiekszy niz w aucie, ktore zrobiloby nawet kilaset tysiecy w trasach. Proste nie?

[ Dodano: Pią 25 Maj, 07 08:16 ]
            Sigma_74, Dokladnie
            Michał, Sigma... mój kumpel próbuje kupic auto od grudnia i zrobiłem się wyczulony na drobiazgi.
            Jeździłem przez dwa dni Octavią zastępczą z ASO czyli absolutnie najgorszym gatunkiem samochodu jaki można sobie wyobrazić, nawet gorszym od służbówek, jeżdżonym w mieście i w tym samochodzie po przebiegu 107kkm ani pedały (widziałem w necie ogłoszenie z TDI, która miała ponoc 50kkm i prawie zupełnie wyślizgane pedały) ani kierownica ani gałka zmiany biegów nie były jakoś specjalnie zniszczone / wyślizgane :idea:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• Spory
              Ambiente
              • 2006
              • 119

wymiana rozrządu przy 73kkm? WHY NOT!

Komentarz

• koja86
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 3178

marekzu, niekoniecznie kiera wygląda nieźle po 100tys zazwyczj jest całkowicie gładka jak nie jest zabezpieczona natomiast pedały ? to tak na 140tys wyglądają Dzira w kierze czyli paloone było w budzie znaczek faktycznie bez czerwonego I na końcu ale większość z nas ma podrasowane auta . Przebieg można sprawdzić bezproblemowo . Książka serisowa powinna mieć wpisy i odnotowane przeglądy winny być na komputerze gzie była serwisowana.
                Jeśli książka zgodna z przebiegiem faktycznym brać nawet jeśli to chipowany AGR
                Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• bogusg
                  Rider
                  • 2007
                  • 355

Zamieszczone przez koja86
                  marekzu, niekoniecznie kiera wygląda nieźle po 100tys zazwyczj jest całkowicie gładka jak nie jest zabezpieczona natomiast pedały ? to tak na 140tys wyglądają Dzira w kierze czyli paloone było w budzie znaczek faktycznie bez czerwonego I na końcu ale większość z nas ma podrasowane auta . Przebieg można sprawdzić bezproblemowo . Książka serisowa powinna mieć wpisy i odnotowane przeglądy winny być na komputerze gzie była serwisowana.
                  Jeśli książka zgodna z przebiegiem faktycznym brać nawet jeśli to chipowany AGR
                  Kolega chyba czyta bardzo po łebkach bo wyraźnie Radis napisał że książki serwisowej brak
                  Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• marekzu
                    L&K
                    • 2007
                    • 1412
                    • Superb II combi (3V5)

no wlasnie - auto z znikomym przebiegiem , kupione w polsce i brak ksiazki?? lepiej se to darowac -

Komentarz

• rad10
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 180

Jeśli dobrze doczytałem to ta czeszka ma m.in. wymieniony rozrząd, a ma podobno przebieg 73 kkm!!! ;o) Generalnie wymieniają wszyscy rozrząd koło 90 kkm i powiedzmy, że wymiana wcześniej nie byłaby czymś dziwnym, gdyby miał zamiar jeżdzić dalej tym autem. Ale wymiana rozrządu (nietania), a następnie sprzedaż samochodu wydaje mi się bardzo , ale to bardzo DZIWNE szczególnie, że jest ona w komisie!!!! Jakoś nie wierzę w super okazje tj. czeszka z 2001 r. z tak małym przebiegiem choć nie twierdzę, że takich nie ma!!! pozdrawiam

Komentarz

• mar33
                        Classic
                        • 2007
                        • 28

ZAPOMNIJ!!! i poszukaj innej słowianki z domieszką krwi germańskiej-warto.
                        mar33

Komentarz

• koja86
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 3178

bogusg, nie po łebkach tylko jedna strona się otworzyła do przodu i wszystko jasne oki?
                          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...